Единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и учители от средното образование. Насърчаваме трудолюбието и развитието в областта на знанието, културата...

г-н Кристалин Чавдаров
Основател на „Аз мога - тук и сега”

Кристалин Чавдаров

Роден съм край морския бряг преди около половин век в месеца на Бона Деа. По-късно осъзнах, че е било...фатално. Имам усещането, че на моменти много приличам на него - морето. И аз като него съм спокоен и уравновесен, безкраен и дълбок, тъжен и "черен", можещ и създаващ, радващ погледа на гледащия в него. На другия ден съм бурен, непредсказуем, развълнуван и разрушителен, тънещ и нужен, дразнещ другите.

Морето има сила, която винаги влече хората към него. Някои казват, че и аз притежавам такава сила. Може би тя - силата, ми помага да бъда различен от сивотата, ежедневието, срещаното, наблюдаваното и скучното ... което ме радва.

Може би тя - силата, провокира в мен да правя неща, които са нестандартни, но харесвани от другите. Може би това е само мое усещане, а може би не е само мое.

Творец с дарбата на дизайнер и превъплъщенията на арт директор, криейтив лидер и все по-настоятелно отдаден в магията на вдъхновяващ-собственик-управляващ на Киви Дизайн (България) и компании в Сърбия и Германия, както и консултант, лектор, презентатор, вдъхновител, бизнес ангел/инвеститор.

Казват, че съм впечатляващ и популярен с нетрадиционното си мислене, както и работата ми над световни проекти с мащабно ежедневно приложение. Работя над редица проекти в сферата на дизайна, уеб, дизайн на потребителското изживяване, creative brainstorming, обучения и др.

От 2014 година съм председател на най-големият браншови конкурс за уеб-сайтове, организиран от Фондация “БГ сайт”. Развивам, вярвам и финансирам проекти с идеални цели, най-мащабният сред, които е „Аз мога – тук и сега” - основан от мен през 2010 година.

Екип

Баяр Бекир
Заместник председател

Баяр Бекир

Доказан професионалист с богат опит в маркетинг, реклама, продажби и изграждането и налагането на различни по дейност бизнеси. Завършил е Университет за национално и световно стопанство специалност град София.

От 2019 година ръководи маркетинг отдела на С.Б. Роял Хотелс ЕООД. В портфолиото на компанията са верига хотели в Слънчев бряг - хотел Империал Палас 5*, хотел Синя Перла 4*, хотел Златна Перла 3*. Един от най-гледаните сериали по българската телевизия „Съни Бийч" е сниман в хотел Империал Палас 5*.

От 2020 година се присъединява към екипа на най-посещаваното плажно заведение в България - Кикки Бийч. Ръководи и реализира цялата маркетингова стратегия и бранд концепция.

От 2021 година е част от екипа на дискотека Габана, Слънчев бряг. Планира и проектира цялата дигитална маркетингова дейност.

Участвал е в разработката на УЕБ проекти за компании в България и чужбина.

Професионалните му интереси още включват графичен дизайн, уеб дизайн, SEO оптимизация, фотография и social media маркетинг. Занимава се с IT от повече от 15 години.

В свободното си време обича да кара колело или да пътешества на далечни и нестандартни дестинации, където чудната природа е съчетана с уникален местен бит и култура.

За Баяр Бекир "Аз мога - тук и сега" е екип, творческо предизвикателство, развитие. Безценен контакт с новото поколение от близко бъдеще.

Биляна Димитрова
Контролен съвет

Биляна Димитрова

Адвокат със специализация по международно бизнес право, право на интелектуалната собственост и по-конкретно IT&BPO.

Участвала е в редица проекти по изграждане и управление на трансгранични корпорации с българско участие. Консултант е на телевизии, продуцентски къщи, музикални групи и актьори.

Кантората ѝ има специална програма за правно подпомагане на стартиращи компании при започването на дейността им и при получаването и управлението на StartUp финансиране.

Екипът ѝ е официален партньор на Европейската Комисия по инициативата Startup Europe Week, която подпомага млади предприемачи в реализацията на техните идеи.

Тя и колегите ѝ участват като лектори по право и модератори в ежегодните събития, организирани като част от инициативата.

За Биляна правото не е суховата материя, а начин за реализиране и на най-смелите идеи. Смята, че креативността не е приоритет само на дизайнерите и артистите.

Изграждането на работеща и печеливша бизнес структура е истинско изкуство, когато познаваш добре тънкостите на правото и можеш да мислиш извън стереотипите.

Адвокат Биляна Димитрова е член на Управителният съвет на Сдружение с нестопанска цел "Аз мога - тук и сега".

Ерай Бекир
Финанси и управление на собствеността

Ерай Бекир

Роден съм в началото на демократичните промени в България...

Завърших Националната търговско банкова гимназия със специалност ”Банково дело с английски език”, след това продължих образованието си в УНСС и в момента завършвам магистратура със специалност Бизнес анализи и проекти.

Аз съм един от идейните участници в ”Похода на вдъхновителите”, както и сред деятелите на Сдружение "Аз мога - тук и сега".

В момента работя над редица проекти в сферата на финансите и иновативните технологии.

Имам сериозни интереси в осъществяване на сделки във световните фондови борси .

allУмни.клуб

Александър Георгиев
секретар на allумни.клуб

Александър Георгиев

Завърших Математическата гимназия „Баба Тонка“ с отличие и висок принос в сферата на статистиката и литературата.

В момента съм студент в Нюрнберг, Германия. Специалността ми е Международен Бизнес и Технологии.
Уча основите на бизнеса, а втората година ще започне специализацията ми – Електроинженерство.
Почти не говорех немски, когато кандидатствах, но това беше и движещата сила да не се отказвам и да продължавам да се развивам.

„Аз мога – тук и сега“ ме научи на много неща и ме формира като личност. Вярвам, че има смисъл да се помага на будните и талантливи младежи в България, защото ние ще формираме бъдещето. АМТИС дава нужното поле за изява и признава качествата и възможностите на своите участници както в сферата на технологиите, така и по чужди езици.

Виктория Митова
ко-Президент на allумни.клуб

Виктория Митова

Запознах се с „Аз мога — тук и сега” през 2018 година на “Поход на вдъхновителите” в града ми. Идеите им толкова ме запалиха, че оттогава не могат да се отърват от мен. Имам едно състезание зад гърба си, от което излязох с първо място.

В момента съм ко-президент на allУМНИ клуба, ментор в дизайн категорията на състезанията и човек за всичко.

Работила съм като графичен дизайнер в блокчейн компания и гейм студио, била съм фрийлансър, била съм мениджър на дизайн екипа в агенция за дигитален маркетинг и в момента съм графичен дизайнер в guts&brainsDDB. Студент съм в НБУ и от време на време - гост-лектор в лекции на SoftUni.

Вярвам, че имам огромен късмет през целия си живот да работя с вдъхновяващи, смели и жадни за развитие хора и се стремя да нося тази енергия навсякъде със себе си.

Станислав Славев
ко-Президент на allумни.клуб

Станислав Славев

Специалист в създаването на високо качество криейтив съдържание.

В момента ръководи създадената от него дигитална агенция - Pronet Interactive на позицията Creative Director.

Опитът на Станислав от близо 10 години е богат и разнообразен, комбинирайки криейтив и бизнес. Мултидисциплинарен експерт, изработил хиляди видеа, графики, анимации и уеб проекти за стотици клиенти от цял свят.

Освен професионалните си занимания, той активно помага на ученици по техния предприемачески път и на фрийлансъри, развивайки тяхната кариера и умения.

Pronet Interactive ексклузивно се фокусира върху работа на чуждестранни пазари. Кратко след основаването, компанията става creative, web & advertising партньор на дигитална агенция в Маями, САЩ. За периода от 1г. работа с американските си партньори, те съумяват да помогнат на над 150 клиента, генерирайки над $1М долара в продажби. В това число влизат и мултимилионни персонални брандове, големи бизнеси и корпорации.


ИТ, информатика и визуални изкуства

състезание по информационни технологии

За ученици от 7 до 12 клас, които са с изявен интерес от една страна в областта на IT и информатиката, а от друга притежават творчески заложби. Целта е да се покаже мощта на компютърно базираните технологии за реализиране на проекти от творчески характер...

contest.az-moga.bg/IT

SUPERлятна Академия
за ученици и учители

супер лятна Академия

Съвременна среда за обучение! Работа в екип, интердисциплинарност и ситуационно обучение. Целта е ученици от 7 до 12 клас и техните учители да се усъвършенстват в области, като разработката на софтуер; уеб и графичен дизайн; бизнес и управление на проекти; маркетинг; креативност и др.

academy.az-moga.bg/SUMMER

„Поход на
вдъхновителите“

Поход на вдъхновителите

Целта е да "събужда" (само)инициативността, вдъхновява и мотивира учениците (основно), учителите, студентите и... от всички краища на България! Чрез срещи с успели и утвърдили се специалисти от различни сферии, живеещи и работещи в България.

INSPIRERS.az-moga.bg

чужди езици, речеви и комуникативни умения

състезание по чужди езици

За ученици от 7 до 12 клас, изучаващи чужд език в училище. Целта е да запознае в действие учениците с международно признатите и утвърдени сертификационни практики по чужди езици. Както и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие.

contest.az-moga.bg/LANGUAGES

allУМНИ.клуб
за бивши участници

алумни клуб

Мисията на allУМНИ.клубът e да подсили връзките и комуникацията между жури, ментори и организатори с бивши възпитаници, настоящите участници=ученици, учители и работодателите.

allУМНИ.az-moga.bg

Рецитиране и творческо писане