Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав, Кристалин Чавдаров

Единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и учители от средното образование. Насърчаваме трудолюбието и развитието в областта на знанието, културата...

Нашето и Вашето т.е. българското бъдеще е съвместно и в частност и в общност т.е. нашите Учители са "строителите" на бъдещето т.е. на нашите деца. Нашите Учители и деца са бъдещето! Образованието е това, което ни обединява.

Проблемът е че...*по-голямата част

 • младежите ги мързи да са инициативни, да...учат, работят, мислят и...мечтаят;
 • младежите са обгърнати от апатия;
 • младежите ги облъчват с чужд живот и илюзията на лъскав, охолен и "телевизионен" живот без никакви усилия/работа;
 • младежите робуват на марки, предмети и често парадират, защото "така е модерно";
 • младежите не "познават" и използват думи, като "благодаря", "извинявай", "моля", "сбърках", "прости ми" и...;
 • Учителите ни не получават заслуженото доверие и най-вече уважение, както от учениците така и от родителите, обществото, институциите...;
 • Учителите ни не се поощряват да обновяват периодично знанията си в областта, която преподават;
 • Учителите ни нямат подкрепа да бъдат иновативни в учебния процес;
 • Учителите ни не трябва да носят отговорностите на родителите;
 • НЕ трябва да залъгваме младите, че трябва всички да станат програмисти, защото ще получават например 2000 лева заплата. Нашата държава има нужда от доктори, строители, земеделци, сервитьори, готвачи, шофьори, химици, и... 
 • НЕ трябва да залъгваме младите, че само в чужбина можем да успеем, защото там винаги си чужденец, а и защото ако си мързелив няма никакво значение къде си;

Ние от „Аз мога — тук и сега” разбираме, че това са само част от проблемите, както и не сме спирали да търсим решения от 2010 година насам. Подкрепете ни! 

Защото желанието за подкрепа е еднозначно. 
То или го има или не.

ИТ, информатика и визуални изкуства

състезание по информационни технологии

За ученици от 8 до 12 клас, които са с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии и информатиката, а от друга притежават творчески заложби. Целта е да се покаже мощта на компютърно базираните технологии за реализиране на проекти от творчески характер. Ситуация на реална разработка.

contest.az-moga.bg/IT

SUPERлятна Академия
за ученици и учители

супер лятна Академия

Съвременна среда за обучение! Работата в екип, интердисциплинарност и ситуационно обучение. Целта е ученици от 8 до 12 клас и техните учители да се усъвършенстват в области, като разработката на софтуер; уеб и графичен дизайн; бизнес и управление на проекти; маркетинг; креативност и др.

academy.az-moga.bg/SUMMER

„Поход на
вдъхновителите“

Поход на вдъхновителите

Целта е да "събужда" (само)инициативността, вдъхновява, мотивира и разрушава апатията за собственото им бъдеще на учениците (основно), учителите, студентите и... от всички краища на България! Чрез срещи с успели и утвърдили се специалисти от различни сферии, живеещи и работещи в България.

INSPIRERS.az-moga.bg

чужди езици, речеви и комуникативни умения

състезание по чужди езици

За ученици от 7 до 12 клас, изучаващи английски и немски, като първи или втори чужд език в училище. Целта е да запознае в действие учениците с международно признатите и утвърдени сертификационни практики по чужди езици. Както и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие.

contest.az-moga.bg/LANGUAGES

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • We build next generation IT solutions for impactful organisations
  Musala Soft